07-02: Workshop klantbeleving

"Iets met klanten ofzo"

De naam zegt het eigenlijk al, vandaag staat ook “Klantbeleving” centraal. Ons specialisme is maar voor 20% van belang in onze klantrelaties. Wat doen we dan met die andere 80%?

Wat ervaren onze klanten eigenlijk, voor, tijdens en na het contact met ons als leverancier of high-techpartner? Veel daarvan weten we al, maar kan het nog beter? Zijn er details die we aan kunnen scherpen, structuur kunnen verbeteren om te zorgen dat wij gekozen worden als leverancier en niet de ander…

Klantbeleving is een heel breed begrip waarin Klantgerichtheid en de ervaring van onze klanten samenkomt. Het gaat over Behoeften, Verwachtingen en Doelstellingen aan de ene kant  en over Product, Gedrag en Omgeving aan de andere kant. 

Over al deze items gaan we middels het door Max Gastfocus ontwikkelde 5-fasen Belevingsconcept met elkaar aan het werk. Sparren, ervaring delen, kennis vergaren en structureel Quick-wins genereren, zodat jullie allen met praktische, direct toepasbare ontwikkelingen thuis komen.

Doel van deze workshop is jou nog meer inzicht te geven in hoe je het belevingsproces van je Klanten positief kunt beïnvloeden. Natuurlijk is het ook de uitgelezen kans om je co-creators uit de branche te ontmoeten.

Datum: 7 februari
Tijd: 17:30u-19:30u
Locatie: Sam Sam, Oude Markt 15, Enschede
Aanmelden: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Connect to us

Bekijk ons ook op Linkedin:

linkedin

U bevindt zich hier: Home Agenda Archief 07-02: Workshop klantbeleving