Artikelen

Profiel

Wat is de TKT?

De Technologie Kring Twente; een actief informeel netwerk bestaande uit circa 150 kennis- en technologieintensieve bedrijven (inclusief ICT) in de regio Twente. Als lid van TKT ontmoet je in een no-nonsense omgeving andere high-techondernemers, van start-ups tot multinationals. De activiteiten van TKT zijn erop gericht ondernemerschap en groei te stimuleren. TKT vervult hierbij niet alleen een verbindende rol tussen haar leden onderling, maar ook met partijen daarbuiten. Omdat wij gesprekspartner van de overheid zijn, heb jij als lid van TKT inspraak in zaken zoals stimuleringsregelingen. Verder worden er activiteiten voor de leden georganiseerd en leden ontvangen een maandelijkse nieuwsbrief.

Onderdeel worden van de TKT?

We nodigen je graag uit bij één van de bijeenkomsten om de sfeer te proeven. Neem hiervoor contact op met Marjo Nieuwenhuijse (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

Waar staat de TKT voor?

Technische pioniers helpen elkaar bij hun (persoonlijke en bedrijfsmatige) groei.

  •          Actief en gericht ervaring, netwerk en kennis uitwisselen
  •          Verrassend
  •          Inspirerend
  •          Lokaal
  •          Samenwerking

Bij ons hoor je de verhalen die je anders niet hoort.

Activiteiten voor TKT-leden

Zamenhofsessies

Zamenhofsessies worden tweemaandelijkse georganiseerd op het gebied van groei, ondernemerschap en innovatie. Er wordt in een informele en vertrouwelijke/ besloten setting, met alleen high-techondernemers, met elkaar gediscussieerd en geleerd over de verschillende aspecten van groei. Elke sessie wordt ingeleid door een collega-ondernemer en heeft een specifiek thema.

Daarna is er ruimte voor informeel contact tijdens het eten.

BBQ en Mosselavond

De BBQ en de Mosselavond zijn de brede netwerkbijeenkomsten van de TKT. Hier ontmoeten leden andere leden die ze nog niet kennen en hernieuwen of versterken hun bestaande contacten. De bijeenkomsten worden gehouden bij één van de leden of in een restaurant. Er is geen programma, anders dan een praatje van de voorzitter waarin nieuwe projecten en ontwikkelingen worden aangekondigd.

Een kwartier van te voren maken nieuwe leden kennis met het bestuur.

FounderMeetsCEO

FounderMeetsCEO verbindt start-upfounders met CEO’s van grotere bedrijven. Door deze koppeling bieden we deelnemers de kans kennis, ervaring en netwerk uit te wisselen via minimaal drie informele één op één ontmoetingen en een plenaire bijeenkomst. Matches maken wij op basis van een gemene deler in het markt/ technologiedomein.

Themareeks

Er wordt regelmatig een reeks lezingen georganiseerd in een bepaald thema. Een associate verzorgt één of meer inhoudelijke bijeenkomsten over een ondernemerschapsgerelateerd onderwerp. De bijeenkomst duurt 2,5 uur, waarbij er een half uur ingeruimd wordt voor eten.

Onderwerpen kunnen zijn: juridisch (arbeidsrecht, banking en finance, IP-recht, ondernemingsrecht), financieel (subsidies, banken, alternatieve financieringen) of sales. De bijeenkomsten worden gehouden bij de associates. Doel: verhogen van het kennisniveau m.b.t. ondernemerschap.

Andere activiteiten

  •          (Lustrum)reis en –feest
  •          Activiteiten met derden: Route Suc6, Rode Loper

Belangenbehartiging

Om de stem te zijn van alle leden inzake high-tech in de regio zit een aantal bestuursleden, al dan niet op persoonlijke titel, in verschillende gremia, zoals Twenteboard, Industry Board, Stuurgroep Techniekpact, Techwise, communicatieplatform.

Connect to us

Bekijk ons ook op Linkedin:

linkedin

U bevindt zich hier: Home