Ben jij er ook bij?

Bij deze willen we je van harte uitnodigen voor de jaarlijkse Mosselavond van TKT. De gelegenheid om andere (high-tech) bedrijven te leren kennen en om bij te praten me bekenden. Dit alles onder het genot van een heerlijk bord mosselen. Ook aan 'niet-mossel-eters' en vegetariërs wordt uiteraard gedacht. 

Graag zien we je op woensdag 20 november bij Qua Koken in Oldenzaal! Opgeven kan via deze link: tktmosselavond

Tijdstip:
17:30 - 21:00 uur

Locatie:
Qua Koken
Gelderman Fabriek
Enschedesestraat 2
7575 AB  Oldenzaal

Zien we jou ook bij de TKT BBQ?

Bij deze willen we je van harte uitnodigen voor de jaarlijkse BBQ van Technologiekring Twente. De gelegenheid om andere (high-tech) bedrijven te leren kennen en om bij te praten met bekenden. 

Dit alles onder het genot van een heerlijke burger, spies of saucijs. Ook aan de vegetariërs onder ons wordt uiteraard gedacht! Graag zien we je op woensdag 26 juni bij U-Parkhotel op Kennispark in Enschede.

Je meld je aan door een e-mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

26 juni 2019, 17:30u - 21:00u 

U-Parkhotel in Enschede.

De Veldmaat 8 | 7522 NM Enschede 

Er is volop parkeerruimte op het universiteitsterrein.

www.uparkhotel.nl

Steray en Eye on Air, twee bedrijven gebonden aan de Universiteit Twente, hebben hun krachten gebundeld. Beide partijen zijn samen een ontwikkeling gestart voor de detectie van explosieven verborgen in schoenzolen: “snelle” en “non-intrusive” screening van schoenen op explosieven. Ze hebben de IPC-subsidie ontvangen, die ze gebruiken om de technologie voor deze screening verder ontwikkelen.

Lees meer: IPC-subsidie: wat heeft Eye on Air / Steray ermee gedaan?

Tijdens het Business Festival - 20 april op de Luchthaven Twenthe - strijden verschillende organisaties uit de regio om de titel 'Het Beste Management Team van Twente'. De deelnemende teams spelen een managementsimulatie om te zien welke resultaten men behaalt ten opzichte van de concurrentie. Lijkt dit je wat? Je kunt je hiervoor aanmelden met een team via www.het-beste-mt-van-twente.nl.

In dit voorjaar beginnen we met 6-sies. Hierbij kom je met zes ondernemers vijf keer bij elkaar, met als doel om je business-ideeën of andere onderwerpen voor te leggen aan collega-ondernemers. 
Als (technische) ondernemer heb je behoefte om te praten met andere ondernemers over onderwerpen die je op dat moment bezig houden. En wie kan andere ondernemers beter adviseren dan een ondernemer zelf? De 6-sies bieden de mogelijkheid om dat te doen. We starten met twee groepen, een met kleinere bedrijven en een met middelgrote bedrijven. De plaatsen zijn dus beperkt. Heb je interesse? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verandert er veel om je heen? Verschijnen er iedere week nieuwe concurrenten op plekken die je niet verwacht? Zie je nieuwe kansen ontstaan en ontbreekt het je aan de tijd om erop in te springen? Ben je MKB-ondernemer in Enschede in de industrie, handel of dienstverlening met minimaal 5 medewerkers?

Namens onze strategische partners Saxion Hogeschool, Gemeente Enschede en Rabobank Enschede-Haaksbergen nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan het project Multiply dat op 6 februari weer van start gaat.   
Een business-school-student en deskundige professionals dagen u drie maanden lang uit om 'out of the box' te denken en marktkansen om te zetten in nieuwe business. Denk aan internationalisering, nieuwe serviceconcepten, marketing- en salesideeën enzovoort. De student schrijft onder professionele begeleiding een concreet uitvoerbaar businessplan dat u helpt mee te veranderen de komende jaren!

We verwachten van jou, naast een beetje tijd, koffie en een werkplek vooral commitment om tot een duurzaam businessplan te komen.

Waarom noemen we het project Multiply? Delen is vermenigvuldigen. Het delen van kennis, ideeën en inspiratie zorgt voor een positief sneeuwbaleffect. Door het verbinden van mensen en het delen van kwaliteiten kunnen we met elkaar geweldige resultaten behalen. Door ideeën te delen komt er ruimte voor inspiratie en wordt kennis of daadkracht vermenigvuldigd.

Start van de tweede tranche van Multiply is op 6 februari a.s. met een Kick-off.

Aanmelden kan tot 2 februari a.s. op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan!

Op maandagavond 9 januari vond voor het vierde achtereenvolgende jaar de Rode Loper van Twente plaats. Dit keer in het Wilminktheater in Enschede. In tegenstelling tot eerdere jaren werd er geen winnaar gekozen uit een aantal genomineerden, maar werden Twentse successen met de ruim 700 aanwezigen gedeeld.
 
Diverse Twentse organisaties en personen zijn in een programma van een uur lang in het zonnetje gezet. Deze Twentse ambassadeurs hebben in het afgelopen jaar een (inter)nationale aansprekende prijs, erkenning of nominatie ontvangen voor innovatie en ondernemerschap. 

Misschien ken je het nog van vorig jaar, maar er komt weer een nieuwe editie van de Google Online Marketing Challenge in samenwerking met de Universiteit Twente. Een groepje studenten ontwikkelt een Google Adwords Campagne voor jouw bedrijf, betaald door Google. Het start in februari 2017 en er worden nog bedrijven gezocht! Interesse? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Enige vereiste is dat er in je bedrijf de afgelopen zes maanden geen AdWords campagne heeft gedraaid.

Heb je wel eens een werkplek nodig in Amsterdam of Rotterdam? In De Handelskamer kun dankzij de Twentse Ambassdade flexplekken huren tegen relatief lage prijzen. Ook vergaderruimtes zijn mogelijk. Kijk hier voor meer informatie

TKT, VMO en AMMON SLUITEN SAMENWERKINGSCONVENANT

De netwerkorganisaties Technologie Kring Twente (TKT), Verenigde Maakindustrie Oost Nederland (VMO) en stichting Advanced Materials Manufacturing Oost Nederland (AMMON) gaan per 2017 samenwerken. De drie partijen slaan voor minimaal vijf jaar de handen ineen om innovatieve kennis-, en technologische bedrijvigheid in Twente en Oost-Nederland te versterken.

Donderdag 27 oktober is de samenwerking tussen TKT, VMO en AMMON bekrachtigd tijdens een gezamenlijke netwerkavond op Vliegveld Twenthe. De drie netwerkorganisatie vertegenwoordigen gezamenlijk een groot aantal belanghebbende ondernemers. Het doel van de samenwerking is de ontwikkeling van het ecosysteem van kennisintensieve en technologische bedrijvigheid versneld te versterken. Ingegeven door het inzicht dat het bundelen van strategische agenda’s en gezamenlijke belangenbehartiging, ontwikkelingsprogramma’s, evenementen en communicatie het grootste effect sorteert voor de leden. Groei, verbinding, kennisontwikkeling, internationalisering, innovatie en werving van arbeidskrachten worden als belangrijkste motivaties genoemd door de leden van de netwerkorganisaties. Door de samenwerking wordt het mogelijk om hier met een grotere impact invulling aan te geven, aldus de bestuurders. Er wordt hierbij toenadering gezocht met overige relevante bedrijfsnetwerken en stakeholders zoals Provincie Overijssel, Regio Twente en Kennispark Twente.

Praktische benadering

De strategische doelstellingen zijn vertaald naar praktische acties en programma’s. Rond verschillende innovatieve ontwikkelingen vinden gedurende het jaar open bijeenkomsten plaats. Eens per maand wisselen leden in besloten setting kennis uit over ondernemerschap. De zoektocht naar verbintenis is een continu proces. Directies en bestuurders van aangesloten technologiebedrijven spelen daarin een essentiële rol. De samenwerking is een antwoord op de behoefte op collectieve kracht van de sector. Het convenant tussen TKT, VMO en AMMON is een belangrijke stap om de versnippering tegen te gaan en de structuur en doekracht van ondernemend Oost Nederland te versterken.

Connect to us

Bekijk ons ook op Linkedin:

linkedin

U bevindt zich hier: Home Nieuws