Unlock your potential

Unlock your potential
Datum: 22/01/2021 Door: Peter Oosterwijk

10 originele tips voor meer verbinding

We zijn 2021 in een lockdown gestart. De kans dat we ook in de toekomst vaker via beeldschermen samenwerken is vrij groot. Voor velen geldt dat er behoefte is aan optimisme en perspectief. Hoe zorgen we ervoor dat collega’s ondanks de maatregelen energiek, effectief en verbonden blijven met elkaar en met de organisatie? En vooral; hoe stimuleer je de mensen zodat zij hun talent blijven ontwikkelen?

TKT Café Online 21/1/21 stond bol van de inspiratie en verrassende inzichten. Twintig ondernemers en gepassioneerde professionals deelden hun zorgen en de vaak charmante oplossingen om (jong) talent te koesteren in deze ongemakkelijke lock-down-tijd.

Dank Birgit, Evelijne, Jana, Marieke, Marc, Govert, Mark, Gerjan, Jurgen, Arjen, Ellen, Levien, Bas, Gonda, Robert, Christian, Vera, Michel, Henk, Gilles en Karen voor jullie 10 originele tips!

01 ⇨ Regelmatig een enquete waar je vertelt hoe je je voelt, naar verlangt en tegenaan loopt
02 ⇨ Op vaste tijden een digitaal inloopuurtje waar ongeacht het aantal aanwezigen aandacht gegeven wordt aan persoonlijke vragen
03 ⇨ Belcarroussel waarmee collega’s random aan elkaar gekoppeld worden voor een belmoment
04 ⇨ Wandelen met een collega
05 ⇨ Ga bij collega’s langs met iets lekkers
06 ⇨ Werk aan de vitaliteit van je team met een outdoor beweegprogramma
07 ⇨ Online wijn/whiskey proeverij met thuispakket (niemand is tenslotte de BOB)
08 ⇨ In je team vragen wie een volgende activiteit organiseert; van onderaf werkt vaak beter
09 ⇨ Actief collega’s vragen om life hacks te delen, bijvoorbeeld via prijsvragen of whatsapp
10 ⇨ Start de dag met een informele stand up

Ook geïnspireerd worden door collega ondernemers en professionals in de technologiesector? Word lid van TKT.

In onze TKT Café en (online) programma’s verbinden we ondernemers 1-op-1 met elkaar voor inspiratie en het vergroten van kennis en kansen. Afgelopen jaar hebben we ruim 200 individuele ondernemers mogen verwelkomen. In dit jaar zullen we nog meer op de onderlinge verbinding initiatieven opzetten zodat jij kunt groeien. We zijn tenslotte het beste èn leukste groeinetwerk voor ondernemende professionals in technologie.